menu
 

Kijkje achter de schermen bij Corso Zundert

Hoe doen ze dat toch, in Zundert? Hoe maken ze toch elk jaar die corsowagens? Daar komt toch gigantisch veel werk bij kijken? Iedereen die het maken van een corsowagen wel eens aan den lijve wil beleven, kan dat doen middels een speciaal georganiseerde activiteit: de Corsotour.


De Corsotour is een arrangement dat is ontstaan uit vragen van bezoekers. Hoe worden die wagens toch gemaakt? Hoe gaat dat bevestigen van de dahlia’s? Hoe ziet dat proces er eigenlijk uit?

Corsoliefhebbers hebben de gelegenheid om de bouw zelf mee te maken. Op donderdag 31 augustus, vrijdag 1 en zaterdag 2 september, de dagen voor corsozondag, staan alle buurtschappen op scherp om de dahlia’s op de wagens aan te brengen: het zogenaamde tikken. U kunt nu een kijkje achter de schermen nemen en dit hectische proces van dichtbij aanschouwen.

Naast een bezoek aan diverse bouwtenten omvat de Corsotour tevens een presentatie over de bouw van de wagens en de achtergronden van het Zundertse evenement. Het tentbezoek vindt plaats onder leiding van een gids die alles over het Corso en de bouw van de wagens kan vertellen. Ook wordt u actief betrokken bij de bouw van een van de wagens bij een van de buurtschappen.

Het complete arrangement ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak
  • Actieve presentatie over het corso
  • Bezoek corsotent 1, bezichtiging en sfeer proeven
  • Bezoek corsotent 2, actieve bijdrage aan de bouw van de wagen
  • Afsluiting met een drankje en een hapje.

Voor elke deelnemer is er een goodybag met inhoud. Een kwartier voor aanvang is uw aanwezigheid gewenst. De duur van het programma is ongeveer 3 uur. U wordt ontvangen in Café-Zaal Het Wapen van Zundert Katerstraat 12, 4881 AR Zundert. We sluiten af bij Café 2 te Zundert.

 

Per aanvangstijd is er plaats voor maximaal 45 bezoekers, drie groepen van 15 personen.

Twee groepen doen de Corsotour te voet en een groep gaat per fiets of autobusje.

 

De kosten van de corsotour bedragen 19,95 euro per persoon. De rondleidingen worden gegeven op alle drie de dagen om 14.00, 15.00, 19.00 en 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met de Corsobalie op telefoonnummer  076-5971399.