menu
 

Jury en Prijzen

De buurtschappen strijden in het Zunderste corso om diverse prijzen en trofeeën. De vakjury beoordeelt de wagens zoals die zich in de optocht presenteren. ’s Ochtends op het tentoonstellingsterrein vindt al een eerste bezichtiging plaats, zodat de juryleden zich kunnen oriënteren op wat de wagens in de optocht te bieden hebben. Tijdens de optocht wordt er door de juryleden afzonderlijk aan elke wagen een puntenaantal toegekend met een maximum van 100 punten. Bij de tweede doorkomst op de Markt staat de einduitslag vast en wordt aan elke reglementair deelnemende wagen een prijs toegekend. Aan de eerste vijf wordt een ereprijs uitgereikt, maar er mag maar één buurtschap stoppen om de wisselbeker in ontvangst te nemen...

Wanneer een wagen of een onderdeel daarvan bijzondere kwaliteiten bezit kan de vakjury besluiten om bovenop de gewone klassering een extra compliment in de vorm van een ‘Pluim’ toe te kennen. Om een zekere mate van exclusiviteit te waarborgen, en de prijs ook echt meerwaarde te geven, kunnen jaarlijks maximaal drie ‘Pluimen’ uitgereikt worden. De jury is echter niet verplicht pluimen uit te reiken.

 

De ereprijzen van de vakjury zijn vervaardigd door Marianne Naerebout uit Breda en beschikbaar gesteld door:
1e ereprijs: Provincie Noord-Brabant
2e ereprijs: Jumelagegemeente Auvers-sur-Oise, Frankrijk
3e ereprijs: Dahliaculturen Broekhof, Lisse
4e ereprijs: Vakgroep Bomen en vaste planten ZLTO
5e ereprijs: Bloemencorso Loenhout

Het winnende buurtschap krijgt bovendien de fel begeerde wisselbeker, eveneens beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Brabant.

 

De vakjury van 2016 bestaat uit:  

Mark Damen, mediamaker en bouwer van websites
Frans Franciscus, kunstschilder, beeldend kunstenaar en artdirector
Arie van Rangelrooy, architect en docent

Maarten Corbijn, (portret)fotograaf en maker van muziekvideo’s en commercials

 

 

Misjel Vermeiren, decorontwerper, vormgever, art-director, regisseur
Jitske Blom, ontwerper/kunstenaar, artistiek projectmanager

Miesjel van Gerwen, illustrator en artistiek leider Bosch Parade
Juryvoorzitter is Frank Timmers, journalist en oud-voorzitter carnavalsvereniging BAK Prinsenbeek.

 

Publieksjury

Behalve aan het oordeel van de vakjury hechten de Zundertse corsobouwers veel waarde aan de publieksprijs. Er worden drie publieksprijzen uitgereikt aan de hand van willekeurig in het publiek verspreide stemformulieren. U kunt het formulier voor de publieksjury ook alvast downloaden en meenemen. Klik hier om het formulier te download in pdf formaat. Ook is er dit jaar een publiek prijs voor het beste muziekkorps. Ook daarvoor kunt u hier alvast het formulier downloaden. De publieksprijzen zijn ontworpen en vervaardigd door Rogier Ruys uit Breda en beschikbaar gesteld door:

 

1e publieksprijs: ‘Winkelen in Zundert’

2e publieksprijs: CNB dahliateam Lisse & Fa Borst dahliaculturen, Voorhout

3e publieksprijs: Treeport Zundert

 

Protocol

Het protocol vakjury is hier na te lezen.