menu
 

Volg de bouw

Gedurende de bouwperiode (juni-augustus) bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in een van de corsotenten. Meestal zijn deze in de avond geopend vanaf ongeveer 19.00 uur. Dichter naar het Corso toe zijn de tenten ook open in het weekend en overdag. Meer informatie over het bezoeken van de corsotenten of het plannen van uw route vindt u op deze pagina onder het kopje 'Rondje Corso'. Wilt u tijdens uw bezoek aan de corsotenten begeleid worden door een gids? Kijk dan onder 'Rondleidingen'. Ook is er elk jaar een 'Open-Tenten-Dag', ook daarover vindt u op deze pagina meer informatie. Bovendien kunt u de bouw van de wagens volgen via de websites van de buurtschappen.

 

RONDJE CORSO

Wilt u de mensen achter het Zundertse Corso spreken? Heeft u altijd al willen weten hoe de praalwagens worden gemaakt in Zundert? Of wilt u gewoon meer informatie over de deelnemende buurtschappen?

Dan is Rondje Corso iets voor u!

 

Rondje Corso is een route langs alle deelnemende buurtschappen in Zundert die u vrijblijvend op ieder moment kunt afleggen. Bij iedere buurtschap vindt u een informatiebord met daarop informatie over de desbetreffende buurtschap. Uiteraard kunt u een kijkje nemen in de tent van de buurtschap. Hier ziet u de mensen die deze wagens maken en dan zult u zien dat deze worden gemaakt door jong en oud. Rondje Corso is gedurende het bouwseizoen open voor publiek. Echter raden wij u wel aan om deze af te leggen in juli of augustus. Dit komt omdat de bouw van de wagens dan al redelijk is gevorderd en dat u als bezoeker dan veel meer kunt zien.

 

De route is geheel naar eigen wensen te bepalen. Er zijn 20 buurtschappen bij het Corso Zundert. U kunt ze allemaal bezoeken of u kunt er voor kiezen om slechts een aantal buurtschappen te bezoeken. Op onderstaande interactieve Google Maps kaart kunt u de locaties van alle corsobouwplaatsen terugvinden. Klik hier voor instructies om uw eigen (fiets)route van tent naar tent te bepalen met Google Maps.

 

Corsotour

Altijd al willen weten hoe de wagens gebouwd worden en wat er allemaal bij komt kijken? Dit kunt u te weten komen door deel te nemen aan de Corsotour! Meer info en prijzen kunt u hier vinden.

OPEN-TENTEN-DAG

De Open-Tenten-Dag vind dit jaar plaats op 20 augustus. Op deze zondag zijn alle tenten vanaf 10.00 uur geopend voor publiek. Zo kunt u een hele dag, zonder het risico te lopen voor een gesloten deur te staan, genieten van de bouw aan de corsowagens. In verschillende corsotenten kunt u genieten van een bakje koffie en zijn er bouwers die u alles kunnen vertellen over hun wagen. Alle locaties van de corsotenten vindt u hierboven, onder het kopje 'Rondje Corso'.